torstai 7. helmikuuta 2013

Apukamun aherruspäivä

Päivä puodilla - 6.2.2013 -

Klo 6.10

Herätyskello soi, torkut ainakin kerran.
Pikaiset kahvit naamaan ja koiraa ulkoiluttamaan.
 Kello olohuoneessa taitaa jätättää, kohta voikin jo sanoa, että juna meni jo.Kova vauhti päälle ja junaan, liputkin on mukana. Tällä kerralla jopa junan ovet aukesivat oikealla asemalla, ei tarvinnut Saijan hakea minua Kouvolasta asti.

Klo 7.36

Saija tulee hakemaan asemalta, poiketaan kaupan kautta. Jos tänään Saarioisten äiti on tehnyt hyvää ruokaa, kerran kun sattui paketin sisällä olemaan jotain ihan muuta kun mitä luvattiin :)

Klo 8.15

Kovalla kiireellä tulostetaan asiakkaiden tilauksia. Tänään puodille tehdään uusi "sisustus" ja Marko Paanasta ei valitettavasti ole kutsuttu. Siirretään työpöytää parempaan paikkaan ja järjestellään vähän tavaroita. Hyvä fengshui on päivän sana. (Tai sitten vaan se, että kangasrullat ovat sopivasti käden ulottuvilla ja paikalla vallitsee hyvä järjestys.)

Klo 8.45Itse tykkään aina suunnitella asioita etukäteen ja pohtia parhaimpia ratkaisua. Saija on meistä varmaankin sitten se impulsiivisempi ja olikin sitä mieltä että tekemällä oppii ja sisustaminenkin onnistuu. Tänään mennään Saijan ohjeiden mukaan, eli siis pora käteen ja vanha pöytä palasiksi.

Vanha "toimisto" saa kyytiä ja uusi asettuu omalle paikalleen. Vielä kun johtosotkukin selviäisi itsestään. Johtoja selvitellään ainakin vartin. Ja mihin radionkin nyt voi laittaa?


Klo 9.30Radio ei ole vieläkään ole löytänyt paikkaansa. Selvittelen liilojen purkkien arvoituksia. Löytyi kauan kaivattu huulirasvakin ja monta kadonnutta klemmaria. Puoti alkaa näyttää todella hyvältä.

Klo 10.20


Purkkien selvittely on ohi. Ylimääräiset viety pois ja uusi toimistokin on toiminnassa. Saija vastailee maileihin. Minä roudaan vanhan kaapin ulos - pulkalla tietenkin. Poraan uuden muistitaulun seinään, nyt ei enää post-it laput katoile. Roudaan pari kangasrullaa omille paikalleen. Kylläpäs nyt ollaan tyytyväisiä, kai tämä on nyt hyvä ja toimiva toimisto. Pohditaan vaan sijoittamista paremmin. Kun vaaka on sijoitettu ja laitettu päälle, toteamme, ettei paikka ehkä ole paras mahdollinen. Vaan sijoittaminen paremmin jää arvoitukseksi ja päätämme pohtia sitä kahvin jälkeen. 

Ennen kahville menoa, saamme erittäin iloisen yllätyksen sähköpostilla - eräs ruotsalainen kangasvalmistaja toivoo meidän alkavan heidän kankaiden välittäjiksi yksinoikeudella Suomessa. Tästä ilosta, olikin luvassa sitten kunnon pullakahvit!

Klo 11.05


Kahvin juomista iloisissa merkeissä ja Saarioisten äitien tarjoamaan laatikkoa. Koirankin kanssa kerettiin pienen hetken pyörähtää ulkona.

Klo 11.45


Viimeisiä kankaita paikalleen, radio on löytänyt paikkansa seinältä. Vaan tilanne ei ole kohentunut, jos paikkaa ei löydy, on sen sijainti lopullisesti hieman epäkäytännöllisessä paikassa. Ehkä pitää tehdä vielä reissu IKEAan niin saa lisää tasotilaa. Kankaiden leikkuuta valmiiksi asiakkaille. Tein myös Kaukonen Oy:lle lehtimainoksen. Vastailua sähköpostiin ja verkkokaupan tuotteiden suunnittelua. Muutama puhelu asiakkaiden kanssa. Myös puodilla kävi asiakas ja lähti tyytyväisin mielin, kassi kankaita täynnä.

Klo 12.25


Siirryin loppupäiväksi apukamun hommiin, eli resoreiden, puolipakkojen ja kankaiden paketointia oli luvassa. Välissä hyvät kahvit ja rupattelua. Viime hetkien kiirekin ehti tulla, ompelijalle lähti kankaita matkaan ja määrien päättäminen vaatii aina pienen hetken pohtimista.

Klo 16.15

Kiireellä juna-asemalle, niin kiireellä että oma kauppakassinikin jäi töihin. Mutta huomennahan on uusi päivä, kyllä se puodilla aina pärjäilee... :) Juna liikahtaa asemalta kello 16.25 ja samalla totean, että onpas huomenna taas mukava palata takaisin töihin, kun toimistokin on siisti ja on luvassa varmasti taas jotain uutta ja jännittävää ;)

- Maikki, apukamu5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Oi mitkä ihanat vaunut tuossa pulkalla kaappia -kuvassa? Ei kai ne joutavat olis? ;)

Päivä kuulostaa sille, että olisin ihan mielelläni moinen apukamu! :)

Saija kirjoitti...

Tiina: Nuo rattaat tai niiden alaosa lähinnä viettävät eläkepäiviään pahvinkärräysrattaina. Nämä piti aikanaan 9 vuotta sitten jättää Bulgariaan kun siellä reissattiin, mutta en sitten raaskinutkaan. Mikä lie keräilyvietti iski ;)

Apukamu nimitys tulee muuten R-kioskin mainoksesta. Ja Marjan aikanaan Maikiksi nimesi kuopukseni, joka ei tarhasta tullessaan ihan muistanut Marjan nimeä "kohdilleen" vaan sujuvasti nimesi Marjan Maikiksi!

Tiina kirjoitti...

En minäkään olisi raaskinut jättää tuollaisia söpöliinejä. <3<3

Tiina kirjoitti...

Heh, nyt on pakko kyllä korjata tähän että kuvittelin näkenävi tuossa rataskuvassa sellaiset vanhat, valkeakoppaiset matalat rattaat! :D Vasta kun suurensin nyt kuvaa, tajusin etteihän ne olekaan sellaiset.. :D

Saija kirjoitti...

Heh-heh.. kyllä tuo valkoinen noissa rattaissa on ihan Ikean muovia ;) Mutta anopilla on sellaiset vanhat matalat rattaat, jos sua kiinnostaa Tiina, niin voisin ottaa ja laittaa sulle kuvia niistä? Ovat tosin kylmässä ulkovarastossa säilytetyt, että vaativat varmaan jonkin verran työstöä :)